Najava za 7. 10. 2017.

Prateći program posljednjega dana 3. internacionalnog sajma knjiga počeće u 12 sati promocijom knjige Braca Subotića „Prostor zaposijeda tišina“  a osim autora, govoriće Tijana Rakočević i Đorđe Šćepović.

Pośetioci će u 13 časova imati priliku da čuju razgovor na temu „O segmentima crnogorskoga književnog i muzičkog nasljeđa“. Razgovaraće Novak Kilibarda, Senad Gačević, Srđan Bulatović, Mićo Miranović i Vladimir Vojinović.

Marinko Koščec rođen je 1967. godine. Predaje francusku književnost na Filozofskome fakultetu u Zagrebu. Romani: „Otok pod morem“,“ Netko drugi“, (nagrada „Meša Selimović“) „Wonderland“, (nagrada „VBZ“),“ To malo pijeska na dlanu“, (preveden na engleski),“ Centimetar od sreće“ (preveden na nizozemski), „Četvrti čovjek“, „U potrazi za početkom kruga“. Njegovo stvaralaštvo biće predstavljeno u 14 sati, a učesnici tribine  Marinko Koščec, Kruno Lokotar, Andrej Nikolaidis i Drago Glamuzina.

U 15 sati slijedi debata „HR I EU, ILI KAKVA KORIST OD EU“. Debatu će voditi Kruno Lokotar, a razgovaraće Drago Glamuzina, Marinko Koščec i Zoran Ferić.

Svoje stvaralaštvo u 16 časova predstaviće i Drago Glamuzina. Glamuzina je diplomirao književnost i filozofiju. Objavio knjige pjesama „Mesari“ (2001), „Je li to sve „ (2009), „Sami u toj šumi“ (2011) i „Everest“ (2016) te roman „Tri“ (2008). O njegovom djelu govoriće i Kruno Lokotar i Zoran Ferić.

Knjiga „Ključanje i druge priče“ biće promovisana u 17 sati a tim povodom će govoriti Aleksandra Nikčević-Batrićević i Dragana Kršenković-Brković.

Boris Domagoj Biletić hrvatski pjesnik, esejist, književni kritičar, antologičar, publicist, predstaviće svoje stvaralaštvo u 18 sati. Učestvuju i Darko Dukovski i Jovan Nikolaidis.

Promocija knjige „Čitanja i sjećanja “ Željka Rutovića održaće se u 19 sati. Učestvuju Željko Rutović, Vanja Kovačević i Zoran Bošković.

U 20 sati biće održana promocija knjige jednog od najplodnijih savremenih pisaca i kolumnista, Andreja Nikolaidisa. Nikolaidis je objavio više romana i esejističkih knjiga za koje je dobio prestižna književna priznanja, poput Nagrade za književnost Evropske Unije. Njegovi romani prevedeni su na brojne svjetske jezike, a peti dan sajma zatvoriće se promocijom njegovog romana „Mađarska rečenica“ o kojem će govoriti i Tomislav Marković.