Najava za 5. 10. 2017.

Prateći program trećega dana 3. internacionalnog sajma knjiga u Podgorici počeće radionicom Sanje Perić od 11 do 13 sati. Zatim u 12 sati je promocija knjige „Zašto (baš) čitanje“ Vesne Pavićević. O knjizi će, osim autorke, govoriti Anđa Backović, Kristina Mihailović i Nađa Durković.

Od 13 sati slijedi promocija knjige „Slike Crne Gore u anglo-američkoj književnosti i filmu“ o kojoj će govoriti Marija Krivokapić, Neil Diamond i Aleksandra Nikčević-Batrićević.

Pośetioci će imati priliku da se upoznaju s časopisom „Nova Istra“ koji će biti predstvaljen u 14 časova. Časopis za književnost, kulturološke i društvene teme će predstaviti Boris Domagoj Biletić i Darko Dukovski.

Tomislav Marković piše poeziju, prozu, eseje, publicistiku i satiru. Objavio je sedam knjiga, a svoje stvaralaštvo predstaviće u 15 sati. O stvaralaštvu Tomislava Markovića govoriće i Andrej Nikolaidis.

Promocija časopisa „Medijska kultura“ održaće se u 16 sati. Riječ je o stručnom medijskom časopisu nekomercijalnog tipa koji je namijenjen akademskoj zajednici. Časopis će promovisati Janko Nikolovski, Željko Rutović, Lidija Vujačić i Budimir Damjanović. I u toku  ovog sata održaće se radionica Sanje Perić.

Daša Drndić objavljuje prozu, književnu kritiku, analitičke tekstove i prijevode u časopisima i književnim listovima te igrane i dokumentarne radiodrame. Svoje stvaralaštvo će predstaviti u 17 časova, a učestvuju i Slađana Bukovac i Kruno Lokotar.

Od 18 časova slijedi predstavljanje edicije izdavačke kuće ISTROSBOOKS. S onim što čitaocima nudi ova izdavačka kuća upoznaće nas Susan Curtis, Will Firt, Gabriela Babnik i Dušan Šarotar.

Vladislav Bajca rođen je u Beogradu 1954. godine. Studirao je književnost na Filološkome fakultetu. Bavio se novinarstvom i književnim prevođenjem s engleskoga jezika. Preveo je i priredio osam knjiga. Autor je više pjesničkih zbirki, knjiga priča i romana. Dobitnik je brojnih nagrada za književnost, a knjige su mu prevedene na petnaest svjetskih jezika. Osnivač je i direktor izdavače kuće Geopoetika. Prisutni će od 19 časova imati priliku da se upoznaju s njegovim stvaralaštvom. Govore Vladislav Bajca, Aleksandra Vuković i Vladimir Vojinović.

Treći dan sajma zatvoriće u 20 časova Milorad Nikčević, Adnan Čirgić, Boban Batrićević, Marijana Terić, Nikola Popović, Sofija Kalezić i Ana Bojović. Oni će govoriti o dvijema studijama Milorada Nikčevića.