Najava za 3. 10. 2017.

Prateći program Trećega internacionalnogsajma knjiga u Podgorici počeće u utorak 3. oktobra, u 12 sati, na Galeriji Diplomatske kule Capital Plaze, promocijom knjige „Tuđe strasti“ nedavno preminuloga književnika Mladena Lompara. Tom prilikom će govoriti Nela Savković-Vukčević, Aleksandra Vuković i Vladimir Vojinović.

U 13 časova na istom mjestu biće održana promocija „Izabranih djela“ Novaka Kilibarde tokom koje će govoriti Novak Kilibarda, Nenad Vujadinović, Ljiljana Pajović-Dujović i Vladimir Vojinović.

Od 14 časova slijedi predstavljanje izdavačke kuće BESA EDITRICE agovoriće Livio Muči, Vesna Kilibarda i Milorad Popović.

 Predstavljanje stvaralaštva Miroslava Mićanovića biće održano u 15 sati. Mićanović objavljuje poeziju, prozu i kritike na radiju, u dnevnim novinama i časopisima. Tekstovi su mu nagrađivani i uvrštavani u različite antologije, izbore, preglede i prevođeni na druge jezike. Tom prilikom će, pored Mićanovića, govoriti i Branko Čegec i Kruno Lokotar.

U 16 časova će o knjizi „Transparentne životinje“ govoriti Vladimir Arsenić i autor knjige Stefan Bošković.

Učesnici razgovora o prevođenju djela savremene crnogorske književnosti koji će se održati u 17 sati biće Susan Curtis, Will Firt, Andrej Nikolaidis, Ognjen Spahić i Vladimir Vojinović.

U 18 časova slijedi svečano otvaranje 3. interacionalnog sajma koje će trajati do 19 časova kada će svoje stvaralaštvo predstaviti Damir Karakaš. Karakaš u Parizu na Novoj Sorboni studira francuski jezik, izvodi performanse te izlaže konceptualne radove. Autor je knjige putopisa, više romana i zbirki priča. O Karakaševom stvaralaštvu će govoriti i Kruno Lokotar i Andrej Nikolaidis.

Predstavljanje edicije „Nova luča“ tokom koje će govoriti Milorad Popović, Aleksandar Radoman, Radule Novović i Bogić Rakočević biće održana u 20 časova.